about me

12717463_10208426398396009_1454783454834364658_nI’m Martine. I have this blog because I wanted to have somewhere to put all my recipes and good experiences and advice for myself and others who might find it useful. I’m just beginning my journey of realising who I am and who I want to be. So, I figured, why not? The more people out there sharing their thoughts and stuff, the better. I’m born an raised in Denmark, and I’ve spent a lot of time living the Danish ways (have you heart of Janteloven?) and not be too different from everyone else. Of course when I left my country for a while to travel on my own for the first time, I started to realise many things about myself and the world, that I would never pay attention to in my everyday life back home. I guess I started to open up to all this “hippie” stuff and just found out about a few things that meant small changes in my life would be the key principals to my own happiness. My good friend and boss when I was fundraising in Australia inspired me so much with her lifestyle and philosophy, and she told me humans are very simple beings. We need five things to have a good foundation of happiness:

Clean water, clean food, exercise, compassion and spirituality.

And the thing is, I guess I’ve kind of known that for a long time. But I needed someone to tell me that it could be that simple. I tend to forget it over and over again, but then I remind myself – over and over again. Now I just thought it would be a good time to have somewhere to collect all the things that I want to remind myself, when I forget how important those things are for my happiness and well-being. Why not let everyone interested access the things that I find helpful myself…

I want to keep learning and become a better person. A quote that I try to keep in mind:

Everyone is a teacher

…and that’s what my first yoga teacher said in class. I’ve tried to remember that and use it in my life to be more patient and not get annoyed with people. We all have our little flaws that we need to work on, and realising that even the angry man behind you in traffic teaches you something, have helped me a lot.

 

In Danish…

Jeg hedder Martine, og jeg har denne blog, fordi jeg gerne ville have et sted at lægge alle mine opskrifter, gode erfaringer og råd til mig selv og andre, der måtte finde det nyttigt. Jeg er kun lige begyndt min proces med at indse hvem jeg er, og hvem jeg ønsker at være. Så jeg tænkte, hvorfor ikke? Jo flere mennesker derude, der deler deres tanker og råd, jo ​​bedre. Jeg er født og opvokset i Danmark, og jeg har brugt en masse tid på at leve lidt som alle andre, på en måde, hvor man ikke stikker for meget ud og er accepteret af alle. Som så mange andre, når de rejser ud alene for første gang, begyndte jeg at lære en masse ting om mig selv og verden, som jeg aldrig ville være opmærksom på i min hverdag derhjemme. Jeg tror, jeg begyndte at åbne mere op for alt det der “hippie”-halløj og fandt ud af et par ting, der betød, at små ændringer i mit liv ville være de centrale byggesten til min egen lykke. Min gode ven og chef, da jeg fundraisede i Australien, inspirerede mig så meget med hendes livsstil og filosofi, og hun fortalte mig, at mennesker er meget enkle væsener. Vi har kun brug for fem ting for at være lykkelige:

Rent vand, rent mad, motion, medfølelse og spiritualitet.

Og sagen er, jeg tror jeg har vidst det i lang tid. Men jeg havde brug for nogen til at fortælle mig, at det kunne være så simpelt. Jeg har tendens til at glemme det igen og igen, men så minder jeg mig selv om det – igen og igen. Og nu synes jeg så, at det ville være et godt tidspunkt at få et sted at samle alle de ting, som jeg ønsker at minde mig selv om, når jeg glemmer, hvor vigtige de ting er for min lykke og velvære. Hvorfor ikke lade alle interesserede have adgang til dem også? Det kunne jo være nogen derude kunne bruge det til noget…

Jeg vil gerne blive ved med at lære og blive et bedre menneske. Min yogalærer sagde på et af mine første hold:

Alle er en lærer

…Det lyder lidt skørt på dansk (det var en australsk yogalærer) men altså, det er noget, jeg vil prøve at huske på og egentlig har holdt godt fast i siden. Hvis jeg f.eks. har stået i en situation, hvor jeg er blevet lidt irriteret på en anden person, har det hjulpet mig. Og jeg håber, at det også i fremtiden betyder, at jeg bliver mere og mere tålmodig.

Jeg vil prøve at have et forum, der er baseret på ærlighed og som drejer sig om alle de ting, jeg synes er interessante og vigtige for at have det godt.Vi har alle vores små fejl, som vi bør arbejde på, og at indse at selv den sure mand i trafikken lærer dig et eller andet, har hjulpet mig meget.