Breakfast fruit salad

IMG_1470-min IMG_1469-minIMG_1468-min

Fruit salad with avocado and chocolate (1 person)

 • 1/2 avocado
 • 1 apple
 • 1 grapefruit
 • cinnamon
 • salt
 • optional: salted almonds and vegan vanilla yoghurt

Slice up the fruit – sprinkle a little cinnamon on the apples and grapefruit pieces and some salt on the avocado. Mix it together. Chop a few pieces of chocolate and sprinkle it over. Serve it like that or with some nuts and/or vegan yoghurt.

 

 

You may also like

460 Comments

 1. Hjælp min datter er veganer

  At være mor til en veganer er en rejse, som først lige er begyndt for mig.

  Lad mig med det samme understrege, at det er en virkelig spændende rejse. Dels er kosten særdeles velsmagende, og man får faktisk den samme smagstilfredshed, som ved ordinær dansk madlavning – ja faktisk i langt større udtrækning.

  Min datter, som først for nylig er blevet veganer bliver mødt med mange spørgsmål, som fx ”hvad serverer du så for gæster, som ikke er veganere.”
  Man serverer selvfølgelig vegansk mad, som smager helt fantastisk, som er sundt og får velværet til at fylde. Desuden smager det godt, og jeg synes det er skønt at få nye opskrifter og nye input.

  Jeg elsker fx ostesmag og fylde i madlavning. Det underbygges væsentligt mere i den veganske kost. Som madelsker får man faktisk nye højdepunkter.
  Det overraskede mig, at kødfølelsen kan erstattes med falsk kød.
  Jeg har altid været madelsker, men ikke nødvendigvis for kødfyldet skyld. Jeg er faktisk tit gået uden om alt for meget kød. Det var mere de andre ingredienser, som udgjorde helheden.

  Jeg kan kun opfordre til et åbent sind. Med tiden vil vi blive uafhængige af kød – tror jeg.
  I rigtig mange retter er det mere konsistensen end smagen, vi efterlyser. Og netop her er der mange nye muligheder. Disse muligheder driver ikke rovdrift på dyr og giver en øget livskvalitet. Der er mange undersøgelser, som viser at netop kød er særdeles skadeligt for vores helbred.

  Hvorfor skal en familie slagte et helt lam, for at få en påskefrokost ? I vores del af verden behøver vi det jo ikke?
  At man i Grønland og på Færøerne lever af havets ressourcer er en anden sag. Det er naturligt. Det er det jo ikke for os i Danmark.
  Hvorfor kan vi ikke hylde de unge, som ser verden anderledes? Engang syntes vi også, at slaver var det rigtigtige og at kvinder ikke skulle have ytringsfrihed. Om hundrede år mener vi også, at vegansk levevis er det eneste rigtige. Faktisk anbefaler sundhedsstyrelsen i Norge nu, at vegansk og vegetarisk levevis er sundere. Vi behøver ikke vente hundrede år på, at anerkende de unges ønske om en sundere livsstil og et bedre miljø.

  Det smager fantastisk og det giver mange nye kulinariske oplevelser. Vær nu ikke så bange for at prøve noget nyt. Det kunne jo give øget velvære. Det er faktisk ikke så dårligt. Og så tror jeg, vi kan komme tættere på de unge ved at lytte til dem frem for at have fordomme mod nye livstile☺

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *